فلامینگوی بزرگتر – فلامینگوی کوچکتر – فلامینگوی شیلیایی – فلامینگوی جیمز – فلامینگوی آندی – فلامینگوی امریکایی

فلامینگو بزرگتر – فلامینگوی کوچکتر – فلامینگوی شیلیایی – فلامینگوی جیمز – فلامینگوی آندی – فلامینگوی امریکایی

( فلامینگو یا مُرغ آتشی پرنده‌ای است از راستهٔ سرخ‌بالیان (فلامینگوسانان

فلامینگو
فلامینگو

.فلامینگو پرنده‌ای است با پاهای دراز و منقاری منحنی و گردنی بلند خمیده، آبچر بابدنی بسیار کشیده و پر و بالی به رنگهای سفید و صورتی است
این پرنده ،130 سانتیمتر طول دارد ، که با پاهای بلند و گردن دراز ، در رنگهای صورتی و سفید ، با منقار به پائین برگشته ،از سایر پرندگان کنار آب چر متمایز می شود . فلامینگو در مقایسه با فلامینگو کوچک از جمعیت و پراکندگی بیشتری برخوردار است .نر و ماده هم شکل اند ولی ماده اندکی کوچکتر است و سفیدی پر و بال ، به تدریج صورتی رنگ و سپس به رنگ قرمز تبدیل میشود

فلامینگو های جوان به اندازه نصف فلامینگو های بالغ اند و به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای دیده می شوند . فلامینگو کوچک به واسطه رنگ صورتی از فلامینگو متمایز است . رو تنه سفید و بالها و شانه هایش صورتی قرمز است . شاهپرهای اولیه و ثانویه سیاه و پاها و منقارش قرمز رنگ است ، اما توک منقار سیاه است . هنگام پرواز ،پاها و گردن را کشیده و در امتداد بدن قرار می دهد و سر را اندکی پایین نگه می دارد
جفت گیری
سالی یکبار جفتگیری می‌کند. ولانه‌ای گلین برای تخمگذاری می‌سازد. بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه می‌گذارند ونر و ماده هردو به نوبت روی تخم می‌خوابند. پس از سی روز جوجه از تخم بیرون می‌آید. جوجه فلامینگو بعد از ۵ روز لانه را ترک می‌گوید وبه گروه فلامینگوهای جوجه می‌پیوندد. اما برای تغذیه به لانه‌ای که درآن تولد یافته و پدر ومادر برایش خوراک آماده کرده‌اند باز می‌گردد. بعد از دوهفته خود به جستجوی خوراک می‌پردازد. فلامینگو در محیط طبیعی از ۱۵ تا ۲۰ سال زندگی می‌کند. بیشتر پرنده‌شناسان فلامینگوها را به چهار گونه تقسیم کرده فلامینگوهای بزرگ در آفریقا، جنوب آسیا و اروبا و جنوب آمریکای جنوبی و هند غربی زندکی می‌کنند. فلامینگوهای کوچک در دره بزرگ نشستی کنیا و تانگانیکا در آفریقا به سر می‌برند. فلامینگوهای دیگر دو گونه هستند. گونه کمیاب فلامینگوهای آندی وجیمس می‌باشند که در کرانهٔ دریاچه‌های بلند کوههای آند در آمریکای جنوبی به سر می‌برند. فلامینگوهای وحشی روزگاری در فلوریدای جنوبی می‌زیستند، اما مردم آنها را به خاطر پرهای زیبایشان کشتند

صدا
صدای این پرنده کوتاه و غرغر مانند مانند است و از دسته های که در حال تغذیه اند ، شبیح به صدای غاز به گوش می رسد
زیستگاه
این پرنده در مناطق ساحلی دریاها و دریاچه های شور و کم عمق بر سر می برد و آشیانه را به شکل توده ای کاسه مانند که از گل است و کمی بالاتر از اب قرار دارد می سازد و همانجا تولید مثل می کند
در ایران در دریاچه ارومیه ، تولید مثل می کند
حفاظت
جزو پرندگان حمایت شده است ، حفاظت از مناطق زیست و تولید مثل این پرنده ، برای بقای آن اهمیت بسزایی دارد
نام ها
بومیان منطقه این پرنده را دُرنا قو ، قزلغاز نیز می نامند

فلامینگوها روش منحصر به فردی برای تغذیه دارند آنها در آبهای کم عمق و شور زندگی می کنند و بوسیله منقارهایشان حیوانات و گیاهان کوچک را از آب جدا می کنند او هم مثل همه اعضاء فامیلش در گروههای اجتماعی تغذیه و تولید مثل می کند نوزادهای تازه از تخم بیرون آمده دارای گردن کوتاه و منقارها دوکی شکل می باشند والدین نوزادان را بوسیله ماده ای شبیه به شیر تغذیه می کنند فلامینگوها و کبوترها تنها جانورانی هستند که نوزادانشان را به این ترتیب غذا می دهند.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *